latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:11 | Autor: SRNA

Uhapšeno sedmoro osumnjičenih za šverc cigaretama

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog Brijega i Ilijaša lišili slobode sedam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

U saopštenju se precizira se da je tokom realizacije akcije "Regina" izvršen pretres stambenih objekata, lica i pokretnih stvari na osam lokacija.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 8.260 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, 385 pe-ve-ce vrećica napunjenih rezanim duvanom težine oko 0,5 kilograma, 30 kilograma rezanog duvana, pet paketa filtera za cigarete, tri punilice za cigarete, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Istražne radnje su realizovane po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-ova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadno-hercegovačkog kantona.