latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:33 ⇒ 15:37 | Autor: SRNA

Kamenovan putnički voz između Ramića i Banjaluke

Željeznice Republike Srpske osudile su kamenovanje putničkog voza ove kompanije koji je saobraćao na relaciji Novi Grad-Banjaluka i na kome je prouzrokovana materijalna šteta, ali da povrijeđenih nije bilo, navedeno je iz ovog preduzeća.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Željeznica su da Fejsbuk stranici naveli da se ovaj vanredni događaj desio sinoć u 21.12 časova prilikom nailaska voza između stanica Ramići i Banjaluka, te da nije bilo ni kašnjenja vozova i zastoja u saobraćaju.

- Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja izašla je Komisija za vanredne događaje Željeznica Srpske i službenici Policijske stanice Lazarevo koji su izvršili uviđaj - navedeno je u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske najoštije osuđuju vandalski čin do koga je došlo, iz za sada nepoznatih razloga, a koji će biti utvrđen po završetku istrage.

Iz Željeznica apeluju na stanovništvo i sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni, poštuju zakonske propise i ne uništavaju željezničku imovinu, jer pored ugrožavanja opšte bezbednosti u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, rizikuju i sopstvenu bezbednost.