latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:36 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

Katar: Prodato 2,45 miliona ulaznica

Svjetska fudbalska federacija saopštila je danas da je do sada prodato 2,45 miliona ulaznica za utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru i da je dostupno još 500.000 ulaznica.
Fudbal - Foto: RTRS
FudbalFoto: RTRS

Svjetsko prvenstvo počinje za tri mjeseca.

Fifa je objavila da je 520.000 ulaznica prodato u novoj rundi koja je okončana ove sedmice. Među mečevima za koje vlada najveće interesovanje su utakmice Brazila protiv Srbije i Kameruna.

Najviše ulaznica do sada su kupili stanovnici Katara i susjedne Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potom slijede navijači iz SAD, Engleske, Meksika, Francuske, Argentine, Brazila i Njemačke.

Najjeftinije ulaznice za gledaoce izvan Katara koštaju 69 dolara. Navijači moraju da imaju potvrđenu kupovinu ulaznice da bi mogli da rezervišu smještaj u Kataru na zvaničnom veb sajtu Svjetskog prvenstva, prenio je AP.

Tokom takmičenja biće odigrane 64 utakmice na osam stadiona u Dohi i okolini. Prvenstvo počinje 20. oktobra, a ukupni kapacitet je tri miliona ulaznica.

Oko dva miliona ulaznica stavljeno je u slobodnu prodaju, a milion je rezervisano za Fifu i fudbalske saveze, sponzore, emitere i goste Prvenstva.