latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:43 ⇒ 16:08 | Autor: SRNA

Šulić: Parlament imao dobar rad, najefikasniji u BiH

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić ocijenio je danas da je parlament Srpske u proteklom mandatu kao najviši zakonodavni organ Srpske imao dobar rad, najefikasniji u BiH, te da je održao ukupno 65 posebnih i redovnih sjednica.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Šulić je nakon koktela povodom okončanja rada 10. saziva Narodne skupštine Srpske za predstavnike medija, skupštinske izvještače i snimatelje, naveo da su doneseni zakoni o gradovima Gradiška, Derventa, Laktaši, mnogo zakona kojima je rasterećena privreda i realni sektor u Srpskoj, te mnogo zakona o povećanju plata u javnom i privatnom sektoru i penzija.

Šulić je istakao da je u ovom mandatu bilo i dosta posebnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u vezi zaštite vitalnog entitetskog interesa Republike Srpske.

- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potezao je vitalni entitetski interes svaki put kada je imao stav ministarstva nadležnog po određenom pitanju iz Republike Srpske da nešto što se donosi u Predsjedništvu BiH nije u skladu sa institucijama Srpske - rekao je Šulić novinarima.

On je naglasio da Republika Srpska treba da štiti svoja prava, a politički zvaničnici u Srpskoj trebaju u narednom periodu da se dogovaraju o svim važnim stvarima koje su bitne za građane Republike Srpske i FBiH.

- Kada je riječ o narodnim poslanicima koji su promijenili stranački dres, većina njih će izaći na izbore, a građani Republike Srpske u njihovim izbornim jedinicama i gradovima će odlučiti da li je to bio dobar potez ili nije - rekao je Šulić.

On je uvjeren da će svaki novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske raditi na određenim izmjenama skupštinskog poslovnika, ističući da je novim poslovnikom uređeno dosta pravila i ubrzan je rad parlamenta Srpske.

Ukoliko obnovi mandat u parlamentu Republike Srpske, Šulić je rekao da će se zalagati da narodni poslanici imaju pravo na repliku i na netačan navod, ali da se replika ne može koristiti kao netačan navod i netačan navod kao replika.