latinica  ћирилица
18/08/2022 |  18:32 ⇒ 20:10 | Autor: SRNA

Aulić: Crnadak opravdava maligni britanski uticaj u Srpskoj

Ko šta radi, Igor Crnadak advokatiše i opravdava maligni britanski uticaj u Republici Srpskoj, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

- Crnadak kaže da se vlastima u Srpskoj ukazuju strane agenture i u pravu je. Zaista se ukazuju, i to kad god se pojavi Crnadak u ulozi portparola britanskih interesa u Republici Srpskoj - rekao je Aulić Srni reagujući na Crnatkovu izjavu da "ponovo, nakon četiri godine, režimski glasnici putem režimskih glasila, obavještavaju kako su im se opet ukazali Britanci koji su došli da ruše 'poštenu i patriotsku' vlast Republike Srpske.

Da su neaktivni i nezainteresovani za ovaj prostor, kako ih Crnadak predstavlja, sigurno ne bi sankcionisali izabrane predstavnike Republike Srpske, kaže Aulić, dodavši da su utoliko uzaludni napori njihovog političkog advokata da u javnosti minimizira njihov maligni uticaj.

Što se tiče Crnatkovog proricanja izbornih rezultata, Aulić mu je poučio da bi najbolje bilo da sačeka oktobar.

- O tome, na njegovu žalost, ipak odlučuju građani Republike Srpske, a ne London i Sarajevo. Ne odlučuje, opet na njegovu žalost, ni Kristijan Šmit, počasni član PDP-a i lični prijatelj Јelene Trivić - naglasio je Aulić.

On je naveo da Crnadak i Trivićeva vjerovatno misle da se zbog izbora javnosti pričinila i Šmitova sinoćnja teatralna histerija, budući da se svaki dan oglašavaju i kritikuju, ali baš nikada njemačkog okupacionog namjesnika u pokušaju, pa čak ni onda kada najavljuje da će učenicima u Srpskoj nametnuti antisrpsku propagandu u istorijske udžbenike.

- Njihovo glasno ćutanje o Šmitovim neprijateljskim aktivnostima prema Srpskoj govori više od hiljadu besmislenih riječi koje svakodnevno plasiraju u javnost - rekao je Aulić.