latinica  ћирилица
18/08/2022 |  19:04 ⇒ 19/08/2022 | 07:15 | Autor: RTRS

Preobraženjska litija u Prnjavoru; Prisustvovala Cvijanović (FOTO/VIDEO)

Prolaskom preobraženjske litije ulicama Prnjavora i lomljenjem slavskog kolača počelo je obilježavanje krsne slave opštine, kojoj prisustvuje i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović na preobraženjskoj litiji u Prnjavoru - Foto: RTRS
Željka Cvijanović na preobraženjskoj litiji u PrnjavoruFoto: RTRS

Sutra će u Hramu Svetog velikomučenika Georgija biti služen parastos i položeni vijenci u Spomen- hramu na Vučijaku.

Cvijanović je istakla da je opština Prnjavor primjer dobre saradnje sa lokalnim vlastima, što je preduslov za ciljanu, važnu, dobru i veliku pomoć republičkih institucija.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je rekla da predstavnici republičke vlasti uvijek očekuju aktivizam na lokalnom nivou, ljude koji znaju predočiti potrebe građana.

Litija u Prnjavoru (Foto: RTRS)

- Mi smo za naredni period planirali realizaciju projekata kada je u pitanju seosko područje, ali i urbani dio, koji se odnose na renoviranje, rekonstrukciju, bolju putnu infrastrukturu i sve što je neophodno za bolje uslove života naših građana - rekla je Cvijanović.

Ona je napomenula da je velika dobit za ovu opštinu bila izgradnja auto-puta zbog čega se danas u okolini i pri ulasku u Prnjavor mogu vidjeti velike hale, postrojenja, zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što povodom velikog praznika Preobraženja i krsne slave opštine, večeras učestvuje u litiji sa građanima Prnjavora.