latinica  ћирилица
19/08/2022 |  07:59 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Bilbija: Kurtijeve ucjene neće proći (VIDEO)

Politikolog Bojan Bilbija rekao je da postoji nada za postizanje dogovora Beograda i Prištine i da ucjene premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa kojima je došao u Brisel neće proći.
Bojan Bilbija - Foto: RTRS
Bojan BilbijaFoto: RTRS

- Priština zvecka oružjem, paralelno sa dešavanjima u Briselu na sjeveru Kosova i Metohije se grade utvrđenja i nove baze, Albanci to rade. Kurti izdaje direktive i svoju pregovaračku poziciju želi da pojača prijetnjom nasiljem i da na taj način stiče dodatne adute u pregovorima. Međutim, ja sam siguran da mu to neće poći za rukom - rekao je Bilbija.

On je istakao da su takve aktivnosti u suprotnosti sa svim sporazumima, dodajući da nijedna duga cijev ne može da uđe na sjever Kosmeta bez odobrenja komandanta KFOR-a, četiri gradonačelnika na sjeveru i šefa regionalne Policije sjever.

- Dakle, tri odobrenja su potrebna, a Kurti nema ni jedno, ali očigledno da mu neko gleda kroz prste i toleriše takvo ponašanje. To njega ohrabruje i čini samouvjerenijim i opijenijim svojom nekom vlašću koja je sve klimavija i klimavija - rekao je Bilbija.

Bilbija smatra da takvo ponašanje predstavnika Prištine ne vodi nikuda i da Kurti neće postići svoj cilj - da zaplaši Srbe sa sjevera Kosova i Metohije.