latinica  ћирилица
19/08/2022 |  08:49 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Višković: Vladajuća koalicija pokazala da može uspješno da vodi Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je vladajuća kolicija pokazala da može uspješno da vodi Republiku Srpsku.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Često možemo da čujemo od opozicije kako je ovdje sve propalo i sve crno i da bi oni sve to spasili. Treba se samo prisjetiti vremena kada su oni bili na vlasti i lako je izabrati - rekao je Višković Srni.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da se volja građana izražava na izborima, te da volju građana treba uvažiti i poštovati.

- Građani treba da biraju onu vlast koja će nastaviti sa realizacijom ekonomskih mjera, dobrih makroekonomskih pokazatelja i projekata koji u Srpskoj traju i koji se realizuju nekoliko godina - istakao je Višković.

Premijer Republike Srpske je pozvao građane da iskoriste svoju građansku i ustavnu obavezu, te da izađu na predstojeće oktobarske izbore.

- Građani treba da glasaju za one koji mogu da naprave onakve mjere i poteze koji će sačuvati Republiku Srpsku i voditi je ka boljem, uspješnijem i razvijenijem društvu - poručio je Višković.

On je rekao da je najvažnije očuvati Republiku Srpsku, a onda u Srpskoj, sa partnerima iz drugog entiteta graditi što bolji život za sve narode u BiH.

POZIV SUDOVIMA I TUŽILAŠTVIMA DA PROCESUIRAЈU SVE KOЈI ČINE KRIMINAL

Povodom optužbi opozicije za kriminal i korupciju u Srpskoj, premijer Srpske pozvao je sve nadležne institucije, sudove i tužilaštva, i u Srpskoj i u BiH da procesuiraju svačiji kriminal i korupciju i donesu presude.

- Ko vam to brani? Ako je to predsjednik Vlade, recite. Mislim da smo prerano uskočili u demokratiju, nismo prošli porođajne muke civilizovanih demokratskih zemalja, jer je kod nas domokratija da vas i vašu porodicu neko napadne sa svim mogućim etiketama, i porodica mora sa svim tim da živi, a to što to nije istina - nikome ništa - rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, ako neko smatra da bilo koji potez bilo koga nije u skladu sa zakonom - to treba prijaviti i nadležni organi koji primaju dobre plate treba to da riješe.

Višković je rekao da niko ne brani predstavnicima nadležnih institucija da nekoga presude i tu priču oko kriminala i korupcije završe do kraja, ali da je i krajnje vrijeme da postoje i nekakve kosekvence za one koji prijavljuju navodni kriminal za koji se dokaže da ga nema.

- Poštenog čovjeka najviše uvrijedi kad vas lopov nazove lopovom, bez dokaza, bez provjere - rekao je Višković i istakao da kao legalista podržava rad institucija u Srpskoj i poziva ih da rade svoj posao.