latinica  ћирилица
19/08/2022 |  09:21 ⇒ 09:23 | Autor: RTRS

Ivana Vuleta: Čekala sam na ovo zlato četiri godine

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je sinoć zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu​.
Ivana Vuleta (Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA) -
Ivana Vuleta (Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA)

Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

- Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine - rekla je Vuleta poslije finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u posljednjoj seriji nije skakala.

- Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u međuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svjetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu… u svakom pogledu - rekla je Vuleta.

- Atmosfera je bila fantastična. Sve vrijeme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Željela sam da to iskoristim - dodala je ona.

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svjetskom prvenstvu u Јudžinu gdje je pokušala da drugačijim pristupom dodje do medalje, vratila „onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju“.

- Stvarno sam uživala i nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to i tražila, jer sam željela da se približim svom ličnom rekordu, pa i po cijenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam - zaključila je Vuleta.

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mjesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i sjvetska šampionka, Njemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki DŽasmin Sojers koja je u posljednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Izvor: Sportske.net