latinica  ћирилица
19/08/2022 |  09:35 ⇒ 09:35 | Autor: TANЈUG

Sudar dva mala aviona u Kaliforniji, najmanje dvoje poginulo (VIDEO)

Dva mala aviona sudarila su se u sjevernoj Kaliforniji dok su pokušavala da slete na lokalni aerodrom i najmanje dvoje od troje putnika je poginulo, saopštili su zvaničnici.
Sudar aviona u Votsonvilu (Foto: EPA-EFE/CITY OF WATSONVILLE) -
Sudar aviona u Votsonvilu (Foto: EPA-EFE/CITY OF WATSONVILLE)

Avioni su se srušili u četvrtak na lokalni aerodrom kod grada Votsonvila u američkoj saveznoj državi Kalifornija, nešto prije 15 časova, navodi se u saopštenju gradskih vlasti na Tviteru.

Aerodrom u vlasništvu grada nema kontrolni toranj za usmjeravanje sletanja i polijetanja aviona, prenosi AP.

U dvomotornoj Cesni 340 bile su dvije osobe, a samo pilot u jednomotornoj Cesni 152 u trenutku nesreće, saopštila je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Zvaničnici su naveli da je prijavljeno više smrtnih slučajeva, ali još uvijek nije poznato da li je neko preživio, navodi AP.

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju olupinu jednog malog aviona u travnatom polju pored aerodroma.

Na jednom snimku prikazan je oblak dima vidljiv sa ulice u blizini aerodroma.

Na fotografiji iz grada Votsonvila vidi se oštećenje manjeg objekta na aerodromu, a na licu mjesta su vatrogasci, navodi AP.

Avioni su bili na visini od oko 60 metara kada su se srušili, rekao je jedan očevidac za lokalne novine.

On je, kako je naveo, vozio pored aerodroma kada je vidio kako se dvomotorni avion snažno naginje udesno i udara u krilo manje letjelice, koja se "samo spiralno spustila i srušila" blizu ivice aerodroma i nedaleko od kuća, prenosi AP.

Dvomotorna letjelica je nastavila da leti, ali uz napore, rekao je očevidac, a onda je video plamen na drugoj strani aerodroma.

Јoš dva pilota takođe su povrijeđena u padu aviona na drugim mjestima u Kaliforniji tokom jučerašnjeg dana, navodi američka agencija.

Votsonvil se nalazi u blizini zaliva Monterej i udaljen je oko 160 kilometara južno od San Franciska.