latinica  ћирилица
19/08/2022 |  09:51 | Autor: Blic

Avion prisilno sletio u Zagreb zbog putnika koji je vikao i htio da otvori vrata

Putnici britanskog TUI na letu iz Pafosa za Mančester koji su u ponedjeljak, 15. avgusta trebali oko 17 sati poletjeti prema Mančesteru prošli su pravu dramu.

Avion je prvo zbog radnog vremena posade s Kipra poletio sa 6 sati zakašnjenja. Na pomenutom je letu saobraćao avion “SmartLynxa“ tipa A321, a zbog problematičnog putnika posada se odlučila na prinudno slijetanje u zagrebački aerodrom, javlja hrvatska avijacija.

Putnici su izjavili da je putnik usred leta konzumirao bijeli prah, prema navodima mnogih radilo se o kokainu, te se molio među stolicama na podu kabine. Prije nego što je krenuo prema izlazu za slučaj nužde, putnicima je vikao “vidimo se u raju“, a zatim je pokušao i otvoriti vrata dok je avion bio na visini krstarenja, prenosi Blic.

Nekoliko je putnika srušilo dotičnog na pod i spriječili ga u naumu.

Avion je u 1 sat ujutro sletio u zagrebački aerodrom, a putnici su se požalili na organizaciju njihovog dolazak u Zagrebu. Tvrde da ih niko nije dočekao i da su noć proveli na podu putničkog terminala, bez hrane i pića.

Tek rano, kažu, prevezeni su u obližnje hotele, nakon čega su dobili obavještenje kako će njihov let prema Mančesteru iz Zagreba poletjeti u utorak, 16. avgusta, u večernjim satima. Druge opcije nije bilo s obzirom na to da je radno vrijeme posade isteklo.

Iz TUI su se izvinili svim putnicima. Navedeni putnik ispraćen je iz aviona pod pratnjom policije te nije sljedećeg dana nastavio putovanje prema Mančesteru. Avion je u utorak, u 20 sati i 30 minuta poletio iz Zagreba prema Mančesteru, gdje su putnici stigli s otprilike 26 sati kašnjenja.