latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:10 ⇒ 11:24 | Autor: SRNA

Banjaluka: Prijave za besplatne karte za javni prevoz za penzionere do 26. avgusta

Penzioneri sa najnižom penzijom, do 285 KM, zahtjeve za besplatne karte za javni prevoz mogu predati do 26. avgusta, saopšteno je danas iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.
Gradski saobraćaj - Foto: RTRS
Gradski saobraćajFoto: RTRS

Iz Odjeljenja su napomenuli da zahtjevi koji ne budu predati u navedenom roku neće moći biti realizovani, uzimajući u obzir trajanje procesa izrade karata.

Zahtjeve i dokumentaciju neophodne za dodjelu besplatnih karata ove kategorije mogu se podnositi do 26. avgusta svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova u prostorijama Doma omladine Banjaluka - dodaje se u saopštenju.

Uz prijavni obrazac, potrebno je priložiti i potvrdu o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka, ne stariju od šest mjeseci, kopiju rješenja o utvrđivanju penzije izdatog od Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kopiju čeka penzije za posljednji mjesec, te dokaz /potvrdu/ o visini srazmjerne penzije izdate od Fonda /ovo se odnosi samo na penzionere koji ostvaruju pravo i na penziju iz inostranstva/ i kopiju prethodne mjesečne karte za javni prevoz, ukoliko su je koristili.