latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:33 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Obilježavanje krsne slave Trebinja; Večeras litija (VIDEO)

Trebinje danas obilježava slavu grada i Hrama Preobraženja Gospodnjeg.
Trebinje liturgija - Foto: RTRS
Trebinje liturgijaFoto: RTRS

Veliki broj gostiju i zvaničnika danas je u gradu na jugu. 

Slavske svečanosti počele su svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Preobražanja Gospodnjeg, koju su služili vladika Zahumsko- hercegovački i primorski Dimtrije i vladika mileševski Atanasije.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vjernika, ne samo Trebinjaca , već i svih onih koji su došli da proslave ovaj praznik u Trebinju.

Održana je i svečana sjednica Skupštine grada. Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje grad koji se najbrže razvija u Republici Srpskoj i da su započeti višemilionski projekti.

- Zato sam posebno ponosan što danas sa svima vama mogu da podijelim uspjehe koje smo ostvarili i koje tek planiramo da ostvarimo. Neću da nabrajam šta smo sve uradili, ali želim da kažem i da posebno naglasim da se Trebinje preobražava, da postaje razvijenije, naprednije, da radimo i gradimo i da u ovome gradu ima mjesta za sve one koji žele da rade, da ovdje u stvaraju svoju porodicu i grade profesionale karijere - naveo je Ćurić i dodao da je Trebinje otvoreno za sve dobronamjerne ljude.

U poslijepodnevnim časovima najavljen je dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića, koji će sa zvaničnicima grada i gostima prisustvovati litiji, koja je i kruna proslave.

Svečana litija ulicama Trebinja proći će nakon večernje liturgije oko 20.00 časova.

Za kraj večeri, sve ljubitelje dobrog zvuka, očekuje koncert jedne od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zdravka Čolića, koji će biti održan na platou bivše kasarne.

Najavljen je i dolazak najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.