latinica  ћирилица
19/08/2022 |  11:38 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Banjaluka: Učenici privatne Medicinske škole "Petar Kočić" upisani u druge škole

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je učenicima privatne Srednje medicinske škole "Petar Kočić" u Banjaluci omogućeno da nesmetano nastave obrazovanje, nakon što je ova škola otkazala upis u prvi razred nove školske godine.
Natalija Trivić - Foto: RTRS
Natalija TrivićFoto: RTRS

Trivićeva je naglasila da su učenici upisani u četvorogodišnje srednje škole koje su odabrali shodno njihovim interesovanjima.

- Na ovaj način smo zaštitili učenike i omogućili im da nesmetano nastave proces obrazovanja - poručila je Trivićeva.

Ona je istakla da prilikom inspekcijske kontrole u Srednjoj medicinskoj školi "Petar Kočić" nije zatečeno lice koje je preuzelo vlasništvo nad školom.

- Inspekcija je izdala nalog da do kraja dana, a u zakonskom roku od tri dana, dostave potvrde, odnosno rješenja o registraciji u Sudu da bismo mogli dalje da sprovodimo mjere - rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Trivićeva je poručila da resorno ministarstvo neće ostati oglušeno na postupanja koja, kako je rekla, nisu dolična, kada je riječ o obrazovanju.

- Ukoliko imate subjekte koji predstavljaju obrazovanje, bez obzira što je riječ o privatnim školama, obrazovanje je oblast sistema Republike Srpske i sigurna sam da će Inspektorat u skladu sa ovim ovlašćenjima dati i određene mjere - zaključila je Trivićeva.