latinica  ћирилица
19/08/2022 |  13:05 | Autor: ATV

Mićo Poletan podnio ostavku u BK Slavija: Na strani sam onih koji žele dobro Slaviji

Mićo Poletan, nedavno imenovan za šefa stručnog štaba BK Slavija, odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, a o tome je već obavijestio klupsko rukovodstvo.
BK Slavija - Foto: RTRS
BK SlavijaFoto: RTRS

U pisanoj izjavi dostavljenoj ATV-u, Poletan je pojasnio razloge svoje odluke.

- Nakon svih dešavanja, minulih dana, oko BK Slavija odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto šefa stručnog štaba. Moja jedina želja je da se Slavija vrati na šampionski put i vođen tom željom nedavno sam odlučio da se latim trenerskog posla u klubu.

Ipak, ne želim da se moje ime dovodi u kontekst "druge strane" i da javnost stekne utisak da sam protivnik ideje koju zagovaraju bivši i sadašnji bokseri Slavije, brojni treneri, klupske legende, prijatelji kluba, te Nenad Borovčanin, predsjednik Bokserskog saveza Srbije i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, a koja za cilj ima povratak Slavije u sam vrh regionalnog boksa.

Apsolutno sam na strani svih koji žele dobro Slaviji i koji žele da doprinesu tome da Slavija ponovo postane jedna od perjanica klupskog boksa u regionu - piše Poletan.

Osvrnuo se i na otvoreno pismo Nenada Borovčanina, predsjednika Bokserskog saveza Srbije.

- Nenad Borovčanin uradio je velike stvari za srpski boks u minulom periodu i podrška koju nudi BK Slavija, od dolaska inostranih stručnjaka koji bi edukovali ovdašnje trenere i boksere, pa do ulaska našeg kluba u regionalnu ligu, vjetar je u leđa za dalji napredak. BK Slavija ima veliki potencijal i uz pomoć koja se nudi sa svih strana može da napravi ogroman korak naprijed - poručuje Poletan.