latinica  ћирилица
19/08/2022 |  13:21 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Vladika Fotije ukazao na značaj srpskog jedinstva

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije na svečanosti povodom slave grada Doboja Preobraženja Gospodnjeg ukazao je na značaj srpskog jedinstva.
Vladika Fotije u Doboju - Foto: SRNA
Vladika Fotije u DobojuFoto: SRNA

Vladika Fotije je pohvalio gradonačelnika Doboja Borisa Јerinića za kojeg je rekao da je dobar domaćin sa kojim se realizuju brojni projekti za dobrobit vjerujućeg naroda.

Svečanosti lomljenja slavskog kolača prisustvovali su ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, te poslanici u Narodnoj skupštini Srpske sa ovog područja.

Prisustvovali su i poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović i Sanja Vulić, pomoćnik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, predstavnici Policijske uprave Doboj, načelnici iz drugih lokalnih zajednica, kao i gosti iz Srbije.

Vladika Fotije je prethodno osveštao nove prostorije Gradske boračke organizacije u Doboju.

Predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Doboj Petar Tubić naveo je da je riječ o objektu u vlasništvu ove organizacije koja baštini sjećanje na poginule saborce i njihove porodice.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić ukazao je na dobru saradnju sa lokalnom Boračkom organizacijom, kao i na značaj političkog jedinstva za razvoj ove lokalne zajednice, te naveo da je sredstva za nove prostorije Gradske boračke organizacije obezbijedila Gradska uprava.

Episkop Fotije je jutros u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju služio liturgiju uz sasluženje sveštenstva arhijerejskog namjesništva dobojskog.

Za 19.00 časova predviđen je koncert Etno-grupe Iva koji će biti održan u porti Crkve Svetih apostola Petra i Pavla.

Episkop Fotije sinoć je u Doboju prisustvovao Akademiji povodom 140 godina od osnivanja Crkvene opštine Doboj i prve srpske škole u ovom gradu, a prethodno je u dobojskom naselju Bare osveštao krst i zemljište na kojom će se graditi crkva posvećena Časnim verigama Svetog apostola Petra.