latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:04 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori (FOTO)

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori.
Milorad Dodik u posjeti Mitropoliji (Foto: mitropolija.com) -
Milorad Dodik u posjeti Mitropoliji (Foto: mitropolija.com)

- U manastiru Praskvica koji je nedavno proslavio veliki jubilej 600 godina postojanja, uvaženog gosta dočekao je iguman ovog manastira arhimandrit Dimitrije i namjesnik protosinđel Kliment - saopšteno je iz Mitropolije.

Osim paštrovskih manastira, Dodik je posjetio i Hram Svetog Save u Tudorovićima, gdje ga je dočekao nadležni paroh protojerej Dragoslav Rakić, navodi se u saopštenju.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Svetinje Paštrovića Dodik je, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, posjetio na poziv Mitropolije, istaknuto je u saopštenju.

Posjeta srpskog člana Predsjedništva Bih hramovima trajala je tri sata nakon čega se uputio u Trebinje gdje će prisustvovati svečanostima povodom slave Grada, Preobraženja Gospodnjeg. 

- Danas na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske, posjetio sam svetinje Paštrovića. Manastir Praskavica nedavno je obilježio 600 godina postojanja. S obzirom na to da sam tada bio pozvan, ali spriječen da dođem, ljubazni domaćini pozvali su me danas na ovaj veliki praznik - napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.