latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:17 ⇒ 16:28 | Autor: SRNA

Prva u Srpskoj trebinjska bolnica uvodi neurohirurške operacije kičme

Opšta Bolnica u Trebinju prva u Republici Srpskoj počeće sa realizacijom neurohirurških operacija kičme, a krajem septembra u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa radom počinje specijalista neurohirurg iz Švajcarske Aleksandar Ristović.
Trebinjska bolnica uvodi neurohirurške operacije kičme (Foto: facebook.com/JZU-Bolnica-Trebinje) -
Trebinjska bolnica uvodi neurohirurške operacije kičme (Foto: facebook.com/JZU-Bolnica-Trebinje)

Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da su ponosni na činjenicu što će u trebinjskoj Bolnici početi sa radom ovaj eminentni stručnjak iz oblasti neurohirurgije.

- Doktor Ristović je specijalista koji vrši holističke i temeljne preglede i analize tegoba kičmenog stuba i mišićno-skeletnog sistema, odnosno specijalista je za kičmene probleme i poremećaje povezane sa centralnim nervnim sistemom uključujući mozak, kičmenu moždinu, nerve i mišiće, sa više od 25 godina radnog iskustva - objavljeno je na Fejsbuk stranici Bolnice Trebinje.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Nedeljko Lambeta upriličio je sastanak sa ovim cijenjenim ljekarom, a prisustvovali su i generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović i načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

- Na sastanku je ugovorena saradnja, te ostale pojedinosti oko dolaska doktora Ristovića, koji će krajem septembra započeti prvo sa specijalističkim pregledima, a potom i sa operativnim zahvatima - navedeno je u objavi.