latinica  ћирилица
19/08/2022 |  19:59 | Autor: SRNA

Tviter greškom suspendovao naloge srpskih političara, svi vraćeni

Kompanija Tviter saopštila je da je u slučaju suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mjere prinude, te da su svi nalozi vraćeni.
Tviter (ilustracija) -
Tviter (ilustracija)

- U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mjere prinude na brojnim nalozima i oni su vraćeni. Naš glavni prioritet je da zaštitimo zdravu komunikaciju na Tviteru -  navodi se u pisanom odgovoru kompanije za Radio Slobodna Evropa .

Kompanija kaže da nastavlja da primjenjuje svoja pravila "razborito i nepristrasno za sve naloge", koji krše Tviter pravila.

Kompanija Tviter suspendovala je 18. avgusta naloge nekoliko bivših i aktuelnih političara iz Srbije, kao i direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona.

Gujon je u međuvremenu na svom Tviteru potvrdio da mu je nalog vraćen napisavši "Vratio sam se".

Bilo je suspendovano i 12 naloga poslanika Srpske napredne stranke /SNS/, koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tviter je suspendovao i pojedine visoko rangirane članove SNS, a među njima je gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, kao i Slaviša Mićanović, za koga lokalni mediji navode da predvodi internet tim SNS.