latinica  ћирилица
19/08/2022 |  20:49 ⇒ 20/08/2022 | 07:20 | Autor: RTRS

Dodik u Trebinju: Јedinstvena manifestacija privrženosti identitetu naroda (VIDEO/FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Trebinju da je proslava Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje, jedinstvena manifestacija posvećena praznicima Srpske pravoslavne crkve, koja baštini najveće i najznačajnije karakteristike, značaj i identitet srpskog naroda.
Svečano u Trebinju -
Svečano u Trebinju

- Ovo je veliki dan ovog grada, veliki dan za čitavu Republiku Srpsku. Zato je važno da predsjednik Vlade /Radovan Višković/ i ja u ovom važnom danu za Trebinje budemo zajedno - rekao je Dodik u Trebinju.

On je naveo da proslava krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje oslikava jedinstvo srpskog naroda u Trebinju.

- Zato je veoma važno da se na ovakvom skupu ljubavi, kakav možemo da vidimo ovdje, okupljamo svake godine i pokažemo privrženost našem identitetu - rekao je Dodik.

On je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem prisustvovao u Trebinju prazničnoj večernjoj službi u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg povodom krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje - Preobraženja Gospodnjeg.

Dodik i Višković učestvovali su i u svečanoj litiji ulicama grada.

Foto: RTRS

Prethodno su se u Trebinju sastali sa njihovim preosveštenstvima vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, mileševskim Atanasijem i humskim Јovanom.

Trebinje je nizom aktivnosti obilježilo slavu grada - Preobraženje Gospodnje.