latinica  ћирилица
20/08/2022 |  11:05 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Višković i Drašković o dodatnim ulaganjima u infrastrukturu i privredu (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović sastali su se u Trebinju sa predsjednikom Poslovnog sistema Svislajon Takovo Rodoljubom Draškovićem.
Višković i Drašković - Foto: RTRS
Višković i DraškovićFoto: RTRS

Razgovarali su o dodatnim ulaganjima u infrastrukturu i privredu, te o realizaciji projekta, koji bi ujedno bili od velikog značaja kako po Hercegovinu, tako i za cijelu Republiku Srpsku.

A, sve to kako bi se postigli visoki standardi življenja na jugu Srpske.

- Imamo zdrave ideje, imamo jasan program da zaustavimo odliv radne snage prema EU. Moj je prijedlog da podignemo 100 odsto cijenu rada, da podignemo standard - rekao je Drašković.

Drašković je danas ponudio besplatno lokaciju u "Gradu sunca" u Trebinju za izgradnju kliničko-bolničkog centra.

Drašković je rekao da Trebinju jedino nedostaje kliničko-bolnički centar i da grad ima problema sa lokacijom.

On je naveo da je na sastanku dogovoreno da će sva sporna pitanja biti riješena do kraja godine, na prvom mjestu ona koja se tiču privrednog razvoja Hercegovine, koji je, kako kaže na dobrom putu - i industrije i agrara i turizma.

Višković je istakao da je za razvoj Hercegovine od izuzetnog značaja saobraćajna infrastruktura i da je u toku procedura pribavljanja ekološke dozvole kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju.

- Po zakonu smo obavezni da pribavimo mišljenja susjednih zemalja, Crne Gore i Hrvastke, ta procedura je u toku. Čekamo da vidimo da li će biti nekih posebnih primjedbi. Ako ne, onda idemo ka građevinskoj dozvoli i početku radova - naglasio je Višković.

On je naveo da je Draškovića, jednog od najuspješnijih privrednika u ovom dijelu Srpske, upoznao da su ovogodišnji ekonomski pokazatelji Srpske bolji nego u prethodnom periodu.

Višković očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i da se u što skorije vrijeme krene u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča - Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona KM.

Višković je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona KM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva.