latinica  ћирилица
22/08/2022 |  15:32 | Autor: TANЈUG

Patrik Beson napisao knjigu o Novaku Đokoviću

Ugledna francuska izdavačka kuća "Louison éditions", objaviće u oktobru ove godine novu knjigu "Đoković, Odbijam" (Ðoković, Le Refuse) nagrađivanog francuskog pisca Patrika Besona, saopštila je izdavačka kuća "Čigoja štampa" iz Beograda.

Prevod ove knjige na srpski jezik o svjetski slavnom teniseru Novaku Đokoviću izaći će početkom septembra u “Čigoja štampi“, ediciji “Disident“, povodom čega će autor Beson posjetiti Srbiju.

Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodjelu književnih nagrada.

Autor je zapaženih romana i knjiga priča kao - "Dara", "Lenjivica", "Vještina zavođenja", "Vila Don Kihot", "Stanje duha", "Bogatašica", "Beograd City", "Brabanovi", "Srđan", "Miloš i Milena i Јulije i Isak", "Titanika", "Puškinova smrt", "Hristov grob", "Izvjesna Melanhonija", "Romani iz mladosti" i mnogih drugih književnih djela.

Poznat uveliko kao zaista veliki prijatelj Srbije, dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koji započinje knjigom objavljenom u Francuskoj “Krik protiv klevetnika Srbije“ (1995).

Kao veliki poznavalac, osviješćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svijetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrijednosti.

U tom svjetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito djelo, u kojem u ličnosti Novaka Đokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete, neophodne za opstanak ljudske vrste, navode iz izdavaštva "Čigoja štampa".