latinica  ћирилица
22/08/2022 |  15:55 ⇒ 16:22 | Autor: SRNA

Cvijanović: Građani Srpske su moji ključni saradnici (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Mrkonjić Gradu da su njeni ključni saradnici građani Srpske, ali da je ne iznenađuje izjava lidera SDS-a Mirka Šarovića da su ključni saradnici te stranke ljudi iz FBiH.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Građani su naši politički, ljudski i svaki drugi saradnici. Ne znam zašto bi Mirko Šarović crpio podršku ili dobru saradnju iz onih koji se nalaze u FBiH - rekla je Cvijanović novinarima.

Ona je rekla da se predstavnici Srpske biraju na području Srpske, da tu polažu račune svojim građanima i da su tu obavezni da rade svoj dio posla, a da su u zajedničkim institucijama Bih u obavezi da ne zaborave gdje su izabrani.

- Da ne zaboravimo za koga radimo, na koji način treba da obezbijedimo taj balans sa ostalima, a to mislim da ključ nekog uspjeha i zajedničke države može da bude samo u saradnji - istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je, nažalost, ta saradnja do sada izostajala, te ponovila da su funkcionerima iz Srpske partneri institucije i građani Srpske pred kojima su odgovorni i zbog kojih izvršavaju svoje obaveze.

- Pokazujemo svoj kapacitet da povećavamo plate, penzije, da uprkos velikoj krizi i brojnim krizama kroz koje smo prolazili u prethodnom periodu, a koje nismo mi izazvali, ali smo uspijevali da jačamo institucije, da podižemo njihov kapacitet da bismo mogli izaći u susret potrebama građana - naglasila je Cvijanović.

Predsjednica Srpske izrazila je zadovoljstvo što su to postigli i što može doći u svaku opštinu u Srpskoj i realizovati određene prioritete važne za građane.