latinica  ћирилица
23/08/2022 |  11:18 ⇒ 13:44 | Autor: SRNA

"Diskriminatorski odnos hrvatskih vlasti prema penzionerima u Srpskoj"

Hrvatski penzioneri koji žive u Republici Srpskoj nemaju pravo na isplatu pomoći koja je dijeljena u Hrvatskoj, što potvrđuje da hrvatske vlasti imaju diskriminatorski odnos prema njima, rekao je predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća.

- Iz Penzionog osiguranja Hrvatske odgovorili su nam da pomoći našim penzionerima nema, jer pravo na isplatu imaju penzioneri sa prebivalištem u Hrvatskoj - izjavio je Puzigaća Srni.

On je naveo da ova kategorija stanovnika nije bila uvrštena ni za dodjelu jednokratne pomoći u Republici Srpskoj koja je dijeljena penzionerima za vrijeme pandemije virusa korona.

- Riječ je o staroj populaciji čijim mukama se ne nazire kraj. Naše udruženje predlaže institucijama Republike Srpske da se hitno iznađe mogućnost trajnog rješavanja problema za ovu kategoriju stanovnika - rekao je Puzigaća.

On je dodao da je Udruženje uputilo pismo predstavnicima institucija Republike Srpske u vezi sa rješavanjem ovih problema.