latinica  ћирилица
23/08/2022 |  15:11 ⇒ 20:47 | Autor: SRNA

Cvijanović: Od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabdijevanja prema Knežici (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.
Tegeltija i Cvijanović sa Reljićem - Foto: RTRS
Tegeltija i Cvijanović sa ReljićemFoto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.

- Mi tamo imamo izvođača i projekat je u toku, ali u suštini to je nešto što naši mještani očekuju i sigurna sam da će se to i desiti - rekla je Cvijanović.

Dodala je da je zadovoljna činjenicom da je u Kozarskoj Dubici u prethodnom periodu bilo intervencija i kada su u pitanju škole, vrtići i putna infrastruktura.

- Suštinski je važno da se ovdje riješi pitanje privremene saglasnosti za rad međunarodnog graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koja se daje na tri mjeseca. Treba da dobijemo trajnu saglasnost i da na taj način ta komunikacija bude neometana veza sa EU - istakla je Cvijanović.

Ona je istakla da će opština Kozarska Dubica imati podršku i ubuduće u svim projektima koji su vezani za lokalnu i komunalnu infrastrukturu, te sanaciju školskih objekata, nadogradnju vrtića ili bilo šta drugo.

- Stajaće iza toga republičke institucije kao što stojimo uz sve druge opštine koje su izdržale neko teško vrijeme u prethodnom periodu. Sigurno dolaze puno bolja vremena za Dubicu - poručila je Cvijanović.

Ona je novinarima potvrdila da su na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem sa zadovoljstvom sumirane aktivnosti koje su se sprovodile u prethodnom periodu, te istakla da je opština danas mnogo stabilnija nego ranije, zahvaljujući i intervencijama Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, ali i angažovanjem lokalne uprave i načelnika.

Predsjednikca Srpske najavila je da će u Kozarskoj Dubici biti nastavljeni i projekti saniranja ulica i lokalnih puteva.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je Cvijanovićevoj i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji na velikom doprinosu u rješavanju finansijskih problema koje je opština Kozarska Dubica imala u ranijem periodu.

- Opština bi teško stala na noge u ekonomskom, odnosno finansijskom smislu, da nije bilo podrške institucija, Vlade i zvaničnika Republike Srpske - rekao je Reljić.

On je potvrdio da su tema sastanka bili projekti na području opštine u oblasti vodosnabdijevanja, putne i druge infrastrukture i granični prelaz u Kozarskoj Dubici.

- Radilo se stvarno mnogo toga i koristim priliku da zahvalim predsjednici Republike Srpske u lično ime i u ime građana Kozarske Dubice na pomoći koju su opštini ukazali prethodnih godina - rekao je Reljić.

Dodao je da je siguran da ta pomoć neće izostati i u budućem periodu.

 

 

 

<blockquote class="instagram-media" style="background: #FFF; border: 0; border-radius: 3px; box-shadow: 0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width: 540px; min-width: 326px; padding: 0; width: calc(100% - 2px);" data-instgrm-captioned="" data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/ChmpWu0rsrr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14"> View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

<script src="//www.instagram.com/embed.js" async="">