latinica  ћирилица
25/08/2022 |  15:08 ⇒ 19:59 | Autor: SRNA

Cvijanović: Sljedeći zadatak - još bolje plate radnicima (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da su bolje plate radnicima jedan od velikih izazova koji predstoji i koji će biti urađen.
Željka Cvijanović (foto:.instagram.com) -
Željka Cvijanović (foto:.instagram.com)

Predsjednica je izrazila zadovoljstvo što su u Srpskoj povećane plate, te dodala da uvijek treba raditi na tome da budu više.

- Zadovoljna sam onim što pokazuje Republika Srpska, a to je da u svakoj krizi brzo reaguje, interveniše, donosi brzo rješenja koja su otvorena za dalje razgovore i sa sindikatom i poslodavcima - istakla je ona.

Predsjednica Srpske je naglasila da nije naivna priča o sistemu uređenja plata, odnosno da je riječ o velikom zadatku iza kojeg stoji veća sigurnost, uređeniji i pravedniji sistem.

- Imamo mnogo posla pred nama i mislim da ćemo to uraditi - rekla je predsjednica Cvijanović obraćajući se na svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Saveza sindikata Republike Srpske.

Ona je navela da borbu sindikata nikada nije posmatrala izolovanom, niti ono što radi Vlada ili poslodavci, te da su uvijek znali da moraju se dogovarati i pregovarati i da su iz tog dobrog partnerstva izlazila dobra rješenja.

Predsjednica Srpske je napomenula da je na različitim pozicijama proteklih godina imala intenzivnu komunikaciju sa sindikatom s ciljem da Republika Srpska danas bude bolje i razvijenije društvo.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ona je dodala da i u trenucima kada se socijalni partneri nisu razumjeli, kada su vođeni teški razgovori i pregovori – imali su isti cilj, koji je uvijek postignut.

- Sjećate se medijskih natpisa o tome koliko kasne plate, da se ne isplaćuju, da se penzije isplaćuju djelimično, da su male, da imamo neisplaćene poreze i doprinose - sve je to zahtijevalo aktivizam sindikata, posvećenost Vlade Republike Srpske da se bavi tim pitanjima i to ništa ne bi moglo da se desi da nismo imali i poslodavce koji su dali svoj doprinos - naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Srpske je čestitala Savezu sindikata 30 godina uspješnog rada i zahvalila sindikatu što je bio inicijator mnogih dobrih zakonskih rješenja i ukazivanja na ono što je potrebno mijenjati.