latinica  ћирилица
27/08/2022 |  11:59 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Cvijanović u Bijeljini: Poziv lokalnim vlastima da omoguće završetak školske sale (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u posjeti Bijeljini.
Željka Cvijanović u crkvi Svetog proroka Ilije u Donjoj Čađavici - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u crkvi Svetog proroka Ilije u Donjoj ČađaviciFoto: RTRS

Predsjednica je posjetila Crkvu Svetog Proroka Ilije u Donjoj Čađavici kod Bijeljine i obišla novi parohijski dom u izgradnji za koji je iz budžeta predsjednice Srpske izdvojeno 20.000 KM.

Prilikom posjete hramu u Donjoj Čađavici predsjednici Srpske uručena je na poklon ikona Svetog Vasilija Ostroškog.

- Crkva je uvijek bila mjesto okupljanja i jedan od stubova našeg identiteta. Posjetila sam danas Crkvu Svetog proroka Ilije u Donjoj Čađavici i zajedno sa sveštenikom Zoranom Mihajlovićem obišla radove na izgradnji parohijskog doma. Drago mi je što sam imala priliku da iz budžeta predsjednika finansijski podržim izgradnju ovog objekta koji će mnogo značiti za Crkvu i sve vjernike u ovom semberskom selu - napisala je Cvijanović na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

 

Starješina Crkve Svetog proroka Ilije Protojerej Zoran Mihajlović rekao da je ovaj hram izgrađen 1937. godine. Prvi sveštenik bio je Ljubomir Pantelić, kojeg su ubile ustaše, a čijom zaslugom je podignuta ova svetinja.

Donja Čađavica: Cvijanović obišla novi parohijski dom u izgradnji (Foto: RTRS)

- Današnji skup je velika čast i radost za našu parohiju i naše vjernike, jer predstavlja jedan dan blagodarenja našoj predsjednici koja ovom prilikom uručuje pomoć za nastavak radova za izgradnju crkvene kuće - rekao je Mihajlović.

Željka Cvijanović u Donjoj Čađavici (Foto: RTRS)

S njom su u posjeti i Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara, kao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Željka Cvijanović u Donjoj Čađavici (Foto: RTRS)

Predsjednica Srpske posjetila je Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine.

Predsjednica je pozvala gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da riješe preostala imovinsko-pravna pitanja kako bi se fiskulturna sala u ovoj školi privela punoj namjeni i olakšalo pohađanje nastave.

Cvijanović je istakla da su vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile značajna sredstva za izgradnju fiskulturne sale u toj školi, da je završen dio građevinskih radova i da su obezbijeđena sredstva za završetak radova, ali da treba riješiti imovinsko-pravna pitanja.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predsjednica Srpske je apelovala na gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da se aktivno uključe i ove godine riješe preostala imovinsko-pravna pitanja.

- Želim da što prije završimo kompletiranje škole i fiskulturne sale i da zahvalim i Vladi Srbije koja je izdvojila značajna sredstva i šteta bi bila da to ne uradimo što je moguće prije - rekla je Cvijanović.

Željka Cvijanović u OŠ "Petar Petrović Njegoš" (Foto: RTRS)

Direktor škole Zoran Јovanović zahvalio je predsjednici Srpske na posjeti i dodao da su imali konstruktivan razgovor o investiranju u školu i da je dogovoreno da se ubrzaju radovi na završetku fiskulturne sale ove ili sljedeće školske godine.

Željka Cvijanović u Velikoj Obarskoj (Foto: RTRS)

Cvijanović je posjetila i Crkvu Svetog Marka u Velikoj Obarskoj.

Željka Cvijanović u crkvi Svetog Marka (Foto: RTRS)

Predsjednica Cvijanović je obišla i poljoprivredno gazdinstvo porodice Radivoja Јakšića u zaseoku Stupanj, koja se bavi proizvodnjom mlijeka.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)