latinica  ћирилица
30/08/2022 |  17:54 ⇒ 22:25 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska je pokazala sposobnost da može da vodi velike projekte (VIDEO)

Republika Srpska je pokazala sposobnost da može da vodi ovako velike projekte i želim da nastavimo da radimo i dalje, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na ozvaničenju završetka prve dionice auto-puta na Koridoru 5C.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Drago nam je da smo dio integracija i zahvalni smo na svemu što ste nam pomogli i ovo ne bismo mogli da uradimo da nije bilo Evropske banke i granta EU i mi smo zahvalni na tome - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je Srpska pouzdan partner "za sve što budemo trebali da učinimo".

- Želim da što prije završimo ovu dioicu puta - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je naglasio da je "zahvalan EU, ali je i ljut jer misle da sa svojim novcem mogu da nas kupe".

- Tog novca nema i neće ga ni biti. Nećete nas kupiti za vaš novac nikada i naš patriotizam je mnogo više nego što vi ovdje gledate. Nećete dobiti to da pretvorite ovu državu u unitarnu BiH. Nemojte nas samo smatrati nedonoščadima, mi smo sposobni i Republika Srpska je stabilna. BiH će biti stabilna koliko je stabilna Republika Srpska, inače je ona nama samo smetnja - kazao je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Dodik je istakao da je "ovo naš srpski put, ovo je naš auto-put".

- Mi ćemo vraćati ovaj kredit sljedećih godina i neće nas njime niko uslovljavati. Hoćemo da napravimo dionicu do Vukosavlja, a odatle prema Beogradu, iako se to ne dopada onima iz EU, ali mi hoćemo da gradimo taj auto-put - zaključio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je pozvao evropske zvaničnike da prestanu da uslovljavaju Srpsku.

- To je političko uslovljavanje i nije dio ekonomije. Smanjili ste nam želju za EU. Vaši šefovi kažu da zaustavljamo koridor 5C jer nećemo da prihvatimo unitarnu BiH. Ne treba da nam govorite šta da radimo, ako želite da budete partneri onda ste dobrodošli - rekao je Dodik.