latinica  ћирилица
31/08/2022 |  18:11 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Višković: Srpska ima svoj pravac razvoja i težimo napretku (FOTO/VIDEO)

Izgradnja auto-puta Vukosavlje - Brčko biće na dobrobit građana, lokalne zajednice i cijele Republike Srpske, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

- Posebno je zadovoljstvo da samo 24 sata poslije, kao što je poznato, juče smo bili u Doboju i predali na korištenje prvu dionicu 5C i to je ukupno 112 kilometara autoputa u Srpskoj - rekao je Višković, na svečanosti povodom početka realizacije projekta izgradnje auto-puta Vukosavlje - Brčko

Višković ističe da je svima poznato da 2006. nije bilo auto-puta u Republici Srpskoj, a da se danas gradi sa kineskim partnerima.

- U naredne tri godine i ovaj dio auto-puta bićemo u mogućnosti da stavimo na korištenje građanima Republike Srpske - dodaje Višković.

Premijer navodi da nema vremena za gubljenje i da već u ponedjeljak ima sastanak sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj,  ukoliko žele da finansiraju projekat Koridor 5C.

- Republika Srpska ima svoj pravac razvoja i mi koji u bilo kojem momentu predstavljamo institucije Republike Srpske težimo ka razvoju i napretku Srpske - zaključio je Višković.