latinica  ћирилица
31/08/2022 |  19:12 ⇒ 19:19 | Autor: RTRS

Auto-put Vukosavlje-Brčko prvi projekat Kineske državne korporacije u Srpskoj (VIDEO)

Auto-put Vukosavlje-Brčko je prvi projekt koji je preuzela Kineska državna korporacija za građevinsko inženjerstva na teritoriji Republike Srpske, rekao je danas predsjedavajući Korporacije za inostrane poslove Li Bišeng u Garevcu kod Modriče gdje je ozvaničen početak radova
Li Bišeng - Foto: RTRS
Li BišengFoto: RTRS

Li je zahvalio je Vladi Republike Srpske što je pružila priliku da učestvuju u jednom ovakvom projektu.

- Za nas je to projekat od velikog značaja - rekao je Li i dodao da je to veoma značajan projekat i za Vladu Republike Srpske.

On je naveo da svi radovi sa ovim projektom trenutno napreduju prema planu i da će poslije današnje ceremonije rasporediti resurse i dati sve od sebe da obave ono što dalje slijedi.

- Vjerujemo da ćemo uz zajedničke napore i podršku Vlade i investitore biti uz mogućnosti da uspješno realizujemo projekat. Takođe radujemo se ovom projektu i prilici za dalju saradnju sa Republikom Srpskom i u nekim drugim oblastima - istakao je Li.

On je naveo da je ova dionica auto-puta duga 33 kilometra koja predstavlja centralnu trasu na budućem autoutu Banjaluka Beograd.

Kineski ambasador u BiH Đi Ping ukazao je na značaj razvoja privrede putem izgradnje infrasturkture. "Ovim ćemo stvarati bolju budućnost i otvoriti poglavlje saradnje i razvoja", rekao je Đi.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima dobro poslovno okruženje koje kineskim preduzećima pruža snažnu garanciju da ovdje prošire svoje poslovanje