latinica  ћирилица
04/09/2022 |  12:15 ⇒ 13:05 | Autor: RTRS

"Nacionalne identifikacione kartice - projekat od nacionalnog značaja"

Kreiranje nacionalnih identifikacionih kartica je projekat od nacionalnog značaja - navela je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je rekla da Republika Srpska identifikacionom karticom Srba želi da identifikuje sve njene ljude koji žive u inostranstvu, koji žele da ulažu u Srpsku i da koriste sve pogodnosti koje imaju njeni građani.

- Ovo je nadogradnja jednog projekta koji je počeo prije nekoliko godina, a podrazumijevao je mapiranje dijaspore - izjavila je Cvijanović u Istočnom Sarajevu,

Ona je pojasnila da je to značilo identifikovati naše ljude, gdje su oni danas zastupljeni, kako stoje u okviru političkog i ekonomskog života tamo gdje žive, na koji način su situirani, kao i njihove podatke vezane i za crkvu ili uključenost u određene organizacije i udruženja.

Cvijanović je istakla da će ovo biti projekat od nacionalnog značaja.

- Predradnje su nastavljene i mi već danas imamo dobru bazu podataka, ali želimo da se naši ljudi intenzivnije aktiviraju, te da konačno raspolažu svim onim pravima koji imaju građani Republike Srpske i da ih tretiramo kao ljude koji žive ovdje - rekla je Cvijanović.