latinica  ћирилица
05/09/2022 |  17:44 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Cvijanović: Realizacija višedecenijskih kapitalnih projekta (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je aktuelna vlast na dnevni red stavila realizaciju svih višedecenijskih kapitalnih projekata u Srpskoj koje prethodne vlasti nisu realizovale.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Ona je rekla da je ponosna što pripada političkoj generaciji onih ljudi koji su uspjeli da ovako teška pitanja i strateške projekte stave na dnevni red institucija i da krenu sa njihovom realizacijom.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je u Foči, gdje je ozvaničen početak rekonstrukcije dijela magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, izjavila da je riječ o projektima koji su više decenija planirani, ali da ih nijedna prethodna vlast nije realizovala.

- Tu spadaju i prevoj Čemerno, Buk Bijela, ovaj put ovdje, auto-put koji povezuje Banjaluku sa Beogradom - rekla je Cvijanović i izrazila uvjerenje da će i rekonstrukcija dijela magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje biti završena u predviđenim rokovima.

Cvijanović je konstatovala da će ovaj put predstavljati novu dimenziju za sve građane Republike Srpske, za privredu, a posebno za razvoj turizma.

- Ovim pokazujemo i potentnost institucija Republike Srpske, mogućnost da ulažemo svoja sredstva čak i onda kada su nam drugi obećavali i zavlačili nas kroz procedure i obećanja. Odlučili smo da idemo sami u ovaj projekat i sigurni smo da ćemo ga uspješno i završiti - zaključila je Cvijanović.