latinica  ћирилица
05/09/2022 |  18:14 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Višković: Put Brod na Drini-Šćepan polje od republičkog značaja (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je rekonstrukcija i izgradnja puta Brod na Drini-Šćepan polje, za koji je u prvoj fazi izdvojeno 12,5 miliona KM iz budžeta Srpske, ima veliki značaj za Republiku Srpsku, jer će olakšati putnu komunikaciju ovog područja sa drugim dijelovima Republike.
Radovan Višković u Foči - Foto: RTRS
Radovan Višković u FočiFoto: RTRS

- Ljudi svaki dan kriste neuslovan i nebezbjedan put, te smo se odlučili da iz vlastitih sredstava krenemo u realizaciju ovog putnog pravca. Plan je da se projekat realizuje etapno, te smo za 5,5 kilometara izdvojili 12,5 miliona KM iz budžeta Srpske za ovu godinu - rekao je Višković.

Višković je istajao da je Vlada Srpske sa preduzećem "Putevi Srpske" odlučila da se gradi i novi putni pravac od Tjentišta niz Sutjesku kako bi se riješilo povezivanje Foče sa Hercegovinom.

- Plan je da dođemo do Drine, tu napravimo most, na 12. kilometru od mjesta gdje se danas nalazimo. Za taj novi put i most smo izdvojili 36 miliona KM, od čega 10 miliona u ovoj godini, a ostatak u idućoj - rekao je Višković.