latinica  ћирилица
08/09/2022 |  10:06 ⇒ 10:31 | Autor: SRNA

Vulić: PDP izlazi u susret svojim mentorima

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić istakla je da posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u vezi sa odlukom o davanju agremana njemačkom ambasadoru, usvojenom bez konsenzusa, još nije ni zakazana, ali je PDP već najavio nedolazak svojih poslanika da bi izašli u susret svojim mentorima - stranim ambasadama i turisti u BiH Kristijanu Šmitu.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

Vulićeva je navela da su strane amabasade i mentori u panici, jer posebnu sjednicu Narodne skupštine nisu očekivali, niti imaju pripremljen scenario za Јelenu Trivić u vezi sa njenim održavanjem, te je s toga najlakše i najbrže narediti da se poslanici PDP-a ni ne pojave na zasjedanju.

- Јelena fejk Trivić je veoma glasna u zaštiti srpskih interesa, ali samo na društvenim mrežama i predizbornim pamfletima i tribinima, a kako drugačije i da bude kada joj "srpske interese" ispisuju strane ambasade sa ambicijom da bude prva politička obmana u Republici Srpskoj - naglasila je Vulićeva.

Ona je dodala da zbog kukavičluka Trivićeva ne smije da dođe na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer je iz Sarajeva stiglo uputstvo da PDP i SDS ne smiju podržati njeno održavanje, niti pritisnuti taster "za".

- Јasno je da imaju osnova priče po sarajevskim kuloarima da Јelena Trivić uživa apsolutno povjerenje britanske i njemačke ambasade i da ima dil sa Šmitom i njemačkom Ambasadom. Da radi po nalogu, a ne po svojoj srpskoj svijesti uvjerili smo se onomad kada je parlament Srpske donio odluku kojom ne podržava uvođenje sankcija Rusiji. Tu odluku podržali su svi, osim Trivićeve i ostalih sarajevskih saveznika. Čast čestitim izuzecima u opoziciji - istakla je Vulićeva.

Prema njenim riječima, nedolaskom na posebnu sjednicu i ranijim napuštanjem sjednica Trivićeva daje apsolutnu podršku rezoluciji Bundestaga koji od BiH pravi lažnu sarajevsko-građansku državu, za koju se zalažu Bakir Izetbegović i Željko Komšić, koja je staza koja vodi do islamske BiH.

- Јelena Trivić iz dana u dan pokazuje da ne zna i neće odbraniti srpski obraz, da ne želi da zna da je granica poniženja srpskog naroda i Republike Srpske od zvaničnog Berlina odavno pređena. Kad sad ne zna da je krajnje vrijeme reći dosta je, kad će!? Ali ne samo da ne zna, već ni neće, jer je dogovor sa zapadnim ambasadama o rušenju Dodika po svaku cijenu sklopljen uz obilatu finansijsku injekciju - naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je sastanak Trivićeve sa Šmitom izdaja, a odbrana Njemačke u Narodnoj skupštini Republike Srpske kukavičluk i pohlepa.

- Očigledno je da Trivićeva potcjenjuje birače u Srpskoj, ali za prodane duše Srbin nikad glasao nije, pa neće ni sada - rekla je Vulićeva.