latinica  ћирилица
08/09/2022 |  20:49 ⇒ 20:49 | Autor: SRNA

Višković: Specijalne veze Srpske i Srbije pokazuju se u praksi

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras u Beogradu da se specijalne paralelne veze Srpske i Srbije ne pokazuju samo na papiru, nego i u praksi, te naglasio da Drina nikako nije granica, već samo divna rijeka koja spaja.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković, koji večeras prisustvuje u Narodnom pozorištu svečanom otvaranju "Dana Srpske u Srbiji", istakao je da je ovo veoma značajna manifestacija, zahvaljujući kojoj se već punu deceniju u Srbiji predstavljaju potencijali Srpske u privredi, turizmu i kulturi.

On je istakao da se od početka trajanja manifestacije Republika Srpska predstavila u više od 30 opština i gradova širom Srbije.

Višković je naglasio da je riječ o jednom narodu sa istom kulturom, jezikom i običajima.

- Zato i treba da se na to stalno podsjećamo i, što nam je posebno važno, da se naše specijalne paralelne veze ne pokazuju samo na papiru, nego i u praksi. Skoro da nema nijedna lokalna zajednica u Srpskoj da nije dobila pomoć institucija Srbije - rekao je Višković novinarima.

On je napomenuo da to Republici Srpskoj nije značajno samo u finansijskom smislu, nego i kao svijest da Srbi u Srpskoj imaju braću koja su tu, uvijek spremna da pomognu. "Kao kad imate starijeg brata, možete uvijek da računate na zaštitu", istakao je Višković.

Višković je naglasio da su Srbi iz Republike Srpske na raspolaganju braći iz Srbije da učine sve što je moguće za promociju Srbije, i da je to nešto čime se ponose.

- Drina nije granica što se tiče Republike Srpske i Srbije, već samo ljepotica, krasna rijeka koja nas spaja, a nikako razdvaja i tako će ostati! - naglasio je Višković.