latinica  ћирилица
11/09/2022 |  10:38 ⇒ 11:21 | Autor: RTRS

Čubrilović: Sutra Kolegijum o održavanju dvije posebne sjednice (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za ponedjeljak, 12. septembra, sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine koji treba da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 34. i 35. posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske - - jedne na zahtjev srpskog člana Prdsjedništva BiH Milorada Dodika, a druge na zahtjev Vlade Republike Srpske radi donošenja novog zakona o legalizaciji.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da je Dodik stavio veto na jednu od odluka Predsjedništva BiH, dok je Vlada Srpske podnijela zahtjev za održavanje posebne sjednice radi donošenja novog zakona o legalizaciji, te da će tu naći i dva zakona iz oblasti socijale.

- Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazan za sutra, utvrdiće prijedlog dnevnog reda - rekao je Čubrilović gostujući u našem Јutarnjem programu.

Kako Čubrilović ističe utvrdiće se i datum 34. i 35. posebne sjednice Narodne skupštine Srpske.

- Posebne sjednice su bile veoma opravdane - naglasio je Čubrilović, ističući da je Narodna skupština Republike Srpske na svako pitanje dala adekvatan odgovor.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorada Dodika uputio je zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o njegovoj izjavi o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.