latinica  ћирилица
15/09/2022 |  11:20 ⇒ 11:20 | Autor: SRNA

"Srpska kuća" u Podgorici: Bez jedinstva nema slobode

Iz "Srpske kuće" u Podgorici saopšteno je povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da bez jedinstva nema slobode i da se ne smiju okretati leđa onima koji su se kroz vijekove dokazali kao iskreni prijatelji.
Srpska kuća u Podgorici (Foto: srpskakucacg.me) -
Srpska kuća u Podgorici (Foto: srpskakucacg.me)

U saopštenju se ističe da treba pružiti snažnu podršku Srbiji i njenom rukovodstvu u borbi za očuvanje državnog integriteta i cjelovitosti i Kosova i Metohije kao duhovne i nacionalne kolijevke svih Srba.

- Kroz svoju dugu i burnu istoriju, srpski rod je iz najtežih iskušenja nalazio izlaz samo onda kada su sloga i narodno jedinstvo nadvladavali lične i državničke sujete, kada su se bratske ruke hvatale u jedinstvno i neraskidivo kolo ljubavi i zajedništva - navodi se u saopštenju "Srpske kuće".

Iz "Srpske kuće" su uputili čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave poželjevši da se srpska trobojka ponosno vije kroz sve dane i godine.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.