latinica  ћирилица
15/09/2022 |  12:04 | Autor: SRNA

Derventa: U subotu festival etno-pjesme

"Festivala etno-pjesme - Derventa 2022" biće održan u subotu, 17. septembra, u okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u organizaciji gradskog Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Derventa".
Derventa: Festival etno-pjesme - Foto: SRNA
Derventa: Festival etno-pjesmeFoto: SRNA

Organizatori ističu da će koncert pjevačkih grupa biti održan u subotu. 17. septembra, u 19.00 časova na Trgu pravoslavlja u Derventi, a u slučaju lošeg vremena u prostorijama Centara za kulturu.

Publici će se predstaviti etno-grupe "Carsa" iz Drvara, "Tamjan" iz Ugljevika, "Vida" iz Modriče, "Lozice" iz Loznice, te pjevačke grupe "Pronija" iz Prnjavora, "Bosiljak" Derventa, i domaćin SKUD "Derventa".

U nedjelju, 18. septembra, u periodu od 10.00 do 13.00 časova biti održana radionica tradicionalnog pjevanja u Јavnoj ustanovi Narodna biblioteka "Branko Radičević" koju će voditi etnomuzikolog Zorana Guja.

Podršku održavanju festivala dali su Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, te Gradska uprava Derventa.