latinica  ћирилица
17/09/2022 |  07:25 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

RTRS, 16.00 - Karavan danas u Gradišci, sutra u Doboju (VIDEO)

Јedan je na granici, a drugi na željezničkoj raskrsnici. I jedan i drugi na svoj način lijepi i u jednom i u drugom dobri i vrijedni ljudi! Gradiška i Doboj domaćini su RTRS Karavana ovog vikenda.
Karavan, Gradiška i Doboj - Foto: RTRS
Karavan, Gradiška i DobojFoto: RTRS

U Gradišci plovimo Savom, a u Doboju se družimo sa mašinoviđom.

Vidjećemo kako se prave specijaliteti oba kraja, saznati čime se ponose i šta je njihovo prirodno bogatstvo!

Karavan je spreman, a vi?

GRADIŠKA

Nekada je bio Mali Beogra , a danas je grad od velikog značaja za Republiku Srpsku. Grad na Savi, na graničnom prelazu, domaćin je RTRS Karavana ove subote. To je Gradiška - mjesto sa bogatom istorijom, kulturnim životom, ličnostima koje su poznate u različitim životnim sferama i prije svega - sa gostoprimstvom kojim očaraju svakog posjetioca. Uz pjesmu, igru i gastronomske specijalitete upoznajemo ljepote Gradiške! Budite sa nama od 16 časova!

DOBOЈ

Doboj - grad pod tvrđavom, na tri rijeke, domaćin je nedjeljnog RTRS Karavana. Šumom obrasle padine Krnjina, Vučjaka, Trebave i Ozrena kriju brojne prirodne ljepote poput Goranskog jezera ili Gostilja, gdje se bere ljekovita trava iva "što od mrtva pravi živa". Raskrsnica željezničkog saobraćaja, Doboj je grad star šest vijekova koji još raste i razvija se. Upoznajte ga i vi zajedno sa Karavanom, od 16 časova!