latinica  ћирилица
17/09/2022 |  10:54 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Veče poezije "Pobeda sebe", pjesnika Marka Miloševića

Veče poezije "Pobeda sebe", pjesnika Marka Miloševića iz Srbije, održano je u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu.
Veče poezije "Pobeda sebe" u Mrkonjić Gradu - Foto: SRNA
Veče poezije "Pobeda sebe" u Mrkonjić GraduFoto: SRNA

Gost sinoćnje večeri bio je glumac iz Kragujevca Saša Pilipović, a učesnici programa su bili i članovi lokalnog Gradskog pozorišta.

Milošević je rekao novinarima da su njegove poetske večeri drugačije i da ih je teško imenovati, navodeći da u svojim pjesmama piše o životu, tuzi, radosti - o trenucima koje svaki čovjek proživljava.

- Kad osvijestimo neku životnu situaciju, lakše je prebrodimo. Pisanje je jedna ozbiljna terapija, a čitanje još bolja. Poeziju vraćamo na velika vrata i to mi je cilj. To mi je misija i zato sam ovdje - istakao je Milošević.

Milošević je rekao da je od 2020. godine do sada objavio tri knjige poezije, te da u januaru sljedeće godine izlazi zbirka "Kaput".

Glumac Pilipović, koji je recitovao Miloševićeve stihove i otpjevao pjesmu "Tajna veza", kaže da je Marko postao ozbiljan pjesnik u svoje tri knjige i vjeruje da će imati veliku budućnost.

- Bio sam dobar prijatelj sa Duškom Trifunovićem, govorio sam i njegovu poeziju. Mislim da Marko ima tu liniju, tog intelektualnog govorenja, pisanja poezije koju je imao veliki Duško - istakao je Pilipović.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da je ova lokalna zajedncia poznata po sportu i kulturi.

- Smatrali smo da nam je neophodno jedno ovakvo umjetničko veče, jedno zvučno ime koje je poznato na sceni kulturnog života Republike Srpske i Srbije - rekao je Vođević.

Učenica Ivana Vođević je takođe recitovala stihove Marka Miloševića i kaže da joj je čast što je bila dio jedne divne poetske večeri.