latinica  ћирилица
17/09/2022 |  14:15 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

U Banjaluci otvoreno prvenstvo Balkana u džiu-džicu

Balkansko prvenstvu u džiu-džicu, koje je okupilo 800 takmičara iz 17 zemalja, otvoreno je danas u Banjaluci.
Balkansko prvenstvo u džiu-džici - Foto: SRNA
Balkansko prvenstvo u džiu-džiciFoto: SRNA

Predsjednik DŽiu-džicu saveza Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da je ovaj sport u Banjaluku donio jako dobre stvari, podsjetivši da je nakon Evropskog prvenstva održanog 2017. godine Banjaluka dobila titulu Evropskog grada sporta.

- U goste su nam došli predsjednik Svjetske, Evropske i Balkanske federacije, što dovoljno govori o ugledu i autoritetu našeg saveza - rekao je Јovičić.

Јovičić je istakao da takmičari iz Srpske nastupaju pod zastavom Republike Srpske.

- Ne zato što ne volimo BiH, nego što na drugom dijelu teritorije ne postoji organizovani savez, pogotovo ne u ovolikom kapacitetu. Danas ovdje imamo 17 država, oko 800 takmičara i imamo svjetsku i evropsku elitu džiu-džicu sporta. Banjaluka može da bude ponosna na ovakav događaj - rekao je Јovičić.

Predsjednik Balkanske džiu-džicu federacije Anastasios Poulikidis rekao je da je srećan što je u Republici Srpskoj, na ovako veoma velikom takmičenju, izražavajući nadu da će u Banjaluci biti organizovano još ovakvih događaja.

On je rekao da je budućnost džiu-džice velika, budući da ovaj sport promoviše mnoge dobre stvari.

Prvenstvo je organizovano u saradnji sa Balkanskom džiu-džicu federacijom i uz podršku Evropske i Svjetske džiu-džicu federacije.

Prvenstvo je okupilo takmičare iz Austrije, Belgije, Bugarske, Kipra, Danske, Grčke, Izreaela, Italije, Crne Gore, Nizozemske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovenije, Švedske, i Republike Srpske.

Balkansko prvenstvo održava se u Sportskoj dvorani Borik, a biće zatvoreno sutra.