latinica  ћирилица
17/09/2022 |  14:41 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Počela rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu kod Sokoca (VIDEO)

Na Sokocu je danas ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva.
Sokolac-rekonstrukcija raskrsnice - Foto: SRNA
Sokolac-rekonstrukcija raskrsniceFoto: SRNA

Početak radova ozvaničili su predsjednik Vlade Radovan Višković, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske Davorom Kostreševićem i načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom.

Višković je rekao da je u sve realizovane, započete i planirane projekte u ovom dijelu Srpske iz republičkog budžeta izdvojno oko 100.000.000 KM.

Višković, koji je ozvaničio početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u Sokolac, iz pravca Sarajeva, vrijedne 621.459 KM, rekao je da je taj posao u sklopu rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Podromanije, vrijedne 11 miliona KM.

Kostrešević je rekao da će rekonstrukcija ove raskrsnice poboljšati bezbjednost i protok saobraćaja na ovoj dionici.

Dodao je da je započeta i rehabilitacija putnog pravca Han Pijesak-Sokolac-Podromanija.

- Ispoštovane su sve procedure i za njen nastavak na dionicu Vlasenica-Han Pijesak kako bi se ostvario kontinuitet na pravac Zvornik-Vlasenica koji je već rekonstruisan - rekao je Kostrešević.

Direktor preduzeća Romanijaputeva Mirko Pandurević rekao je da će ovo preduzeće, kojem je povjerena rekonstrukcija raskrsnice na ulasku u Sokolac iz pravca Sarajeva, taj dio posla uraditi i prije planiranih 90 dana jer vremenski uslovi vjerovatno neće dozvoliti produžetak radova.

Načelnik opštine Sokolac istakao je važnost projekta rehabilitacije saobraćajnica za ovu lokalnu zajednicu.