latinica  ћирилица
17/09/2022 |  21:30 | Autor: RTRS

Rukometaši Borca pobijedili Iskru

Rukometaši Borac m:tela savladali su večeras Iskru iz Bugojna 33:29, u susretu drugog kola Premijer lige BiH.
Borac-Iskra - Foto: RTRS
Borac-IskraFoto: RTRS

Nakon poraza na statru sezone u Trebinju od Leotara, rukometaši Borac m:tela zabilježili su prvu pobjedu u Premijer ligi BiH.

U Banjaluci su, poslije dosta muke i velike borbe, savladali Iskru iz Bugojna.

Borac je dobro otvorio meč, poveo 4:2, a onda i 8:5. Golovima Draganića, crveno-plavi su u jednom momentu imali i šest golova prednosti, 14:8.

Ipak, uslijedila je mini serija tima iz Bugojna, pa su Banjalučani na odmor otišli sa samo golom prednosti, 17:16.

Gosti su bolje krenuli i u nastavku i na krilima odličnog Todorovića, prvi put stigli do vođstva 19:18. Tada se razbranio Subotić, pa je Borac ponovo stekao prenost od tri gola razlike.

Uz dosta grešaka na obje strane, ekipa Mirka Mikića uspjela ja a sačuva prednost, da bi u finišu Nježić i Petrović samo potvrdili pobjedu Banjalučana.

Mikić nije zadovoljan igrom, bez obzira na pobjedu.

- Nešto što smo u pripremi dogovorili, nismo radili i tom smislu ne mogu da budem zadovoljan bez obzira na pobjedu - rekao je on.

U ekipi Borca, odličan je bio kapiten Nježić sa 10 golova, Perić i Petrović, postigli su po šet. Subotić je skupio šest odbrana. Kod gostiju iz Bugojna, sjajan je bio lijevo krilo Todorodić sa 12 golova, inače nekadašnji rukometaš Borca. Golman Stojanoski imao je osam uspješnih intervencija.

Borac će u narednom kolu u derbiju gostovati u Ljubuškom kod Izviđača, dok će Iskra dočekati Kakanj.