latinica  ћирилица
18/09/2022 |  08:31 ⇒ 11:49 | Autor: RTRS

Dodik: Јakom pronatalitetnom politikom jača se Republika Srpska

Јakom pronatalitetnom politikom jača se Republika Srpska, a jedna od mjera je i jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, a koja će biti isplaćena do kraja mjeseca, napisao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je poručio da je porodica najveća snaga i temelj na kojem počiva Srpska, zbog čega su institucije Srpske realizovale niz mjera s ciljem poboljšanja položaja višečlanih porodica.

- U narednom periodu, nakon što budu sprovedene neophodne zakonske procedure, ovaj iznos biće isplaćivan kao mjesečna naknada sa doprinosima za 1.300 porodica, što će omogućiti da nezaposleni roditelj ostvari zdravstveno i penziono osiguranje - napisao Dodik. 

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Dodik je napomenuo da je važno da ove porodice, koje su istinsko blago i koje natalitetom jačaju otadžbinu, znaju da Republika Srpska stoji iza njih, da su njihova prava definisana zakonom i da imaju svu potrebnu sigurnost.

- Kao društvo odgovorni smo da sistemski rješavamo jedno od najvažnijih pitanja za opstanak Srpske, a to je očuvanje porodice. Niko kao porodica ne može da nas nauči ljubavi i zajedništvu, najvažnijim vrijednostima svakog društva, a to su i temelji na kojima počiva naša Republika - naglasio je Dodik.

Dodik je poručio  da će se institucije zato još snažnije boriti da usvajaju i sprovode mjere koje će porodicama im omogućiti veću sigurnost i bolje uslove života za djecu u Republici Srpskoj.