latinica  ћирилица
18/09/2022 |  08:49 ⇒ 08:55 | Autor: B92

Marej: Pitanje je koliko će Federer moći da igra u Londonu

Teniser Endi Marej izjavio je da je pitanje koliko će Rodžer Federer moći da igra na oproštajnom turniru, Lejver kupu, koji će se odigrati u Londonu.
Endi Marej (foto: EPA / ANDREW COULDRIDGE POOL) -
Endi Marej (foto: EPA / ANDREW COULDRIDGE POOL)

Švajcarac je najavio povlačenje iz profesionalnog tenisa poslije Lejver kupa na kom će nastupiti u Timu Evrope sa Marejem, najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem i Špancem Rafaelom Nadalom.

- Više ću razgovarati sa njim. Siguran sam da dolazi na Lejver kup, ali ne znam koliko će moći da igra. Možda mi se ukaže prilika da dijelim teren sa njim u dublu, ili tako nešto, i to bi bilo zaista posebno. Ali kao što sam rekao, ne znam koliko će moći da igra" - izjavio je Mari, a prenio Independent.

Osvajač tri grend slema istakao je da je imao sreću da u prošlosti dijeli teren sa Federerom.

- On je nevjerovatan igrač. Imao sam sreću da se takmičim protiv njega u nekim najvećim mečevima, na najvećim turnirima i pozornicama širom svijeta. To u tom trenutku nisam toliko cijenio, ali kad pogledam unazad, to je nestvarno. Nevjerovatno je šta su Rafa i Novak uradili, takođe. Ali da, ovo je tužan dan za sport. Imao je nestvarnu, dugogodišnju karijeru i sve to što je uradio - rekao je Marej i dodao: "Sjećam se Australijan opena 2018. godine, možda griješim, kad se vratio poslije operacije koljena i svega ostalog i bilo je stvarno nevjerovatno na koji način je igrao i vodio sebe. I mislim da su ga svi igrači poštovali zbog toga".

Rodžer Federer i Endi Marej sastali su se 25 puta, a Švajcarac je slavio u 14 duela. Federer je u karijeri osvojio 103 trofeja, od čega 20 na grend slemovima.