latinica  ћирилица
18/09/2022 |  12:49 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Kisić: Narod i vojska u herojski branili svoje teritorije i porodice

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić izjavila je danas u Kozarskoj Dubici da su narod i vojska u zapadnokrajiškim opštinama pružili herojski otpor hrvatskoj agresiji u septembru 1995. godine, braneći svoju teritoriju i slobodu.
Darija Kisić - Foto: SRNA
Darija KisićFoto: SRNA

- Ovo su dani kada se sjećamo slike stradanja srpske vojske i naroda zapadnokrajiških opština, Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, kao i njihovog herojskog otpora i slavne pobjede - rekla je Kisićeva u Kozarskoj Dubici na centralnom obilježavanja Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske.

Ona je navela da su taj narod i vojska branili svoju teritoriju, svoje porodice, prag i ognjište.

- I baš zato što su branili svoje, u tim borbama ništa nije bilo nemoguće i nisu postojale nikakve prepreke, pa ni znatno brojniji, ni na prvi pogled jači neprijatelji - rekla je Kisićeva.

Ona je dodala da su uspjeli da ne samo odbrane svoju teritoriju već i da zaštite živote svoje djece i obezbijede im budućnost u kojoj danas žive, u slobodi i miru, na svojoj zemlji.

- Hrabrošću i požrtvovanošću, učinili su mnogo, učinili su sve za svoju zemlju, a naša dužnost i obećanje jeste i biće da ih pamtimo i o njihovoj hrabrosti pričamo generacijama koje dolaze - poručila je Kisićeva.

Ona je dodala da zahvaljujući njima, Republika Srpska danas ima svoj put, put prosperiteta i put bolje budućnosti.

- Na tom putu idemo zajedno, nastavljamo zajedno da radimo i gradimo, jačamo ekomomske i privredne veze, a sve s ciljem bolje budućnosti našeg naroda i naše djece. Јasno poručujemo da su nam mir i sloboda danas glavni prioriteti jer samo u miru i slobodi možemo ostvariti sve svoje ciljeve i sve svoje snove - poručila je Kisićeva.

U Hramu Svete Petke u Kozarskoj Dubici danas je služen pomen za srpske borce i civile stradale u odbrani zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije, a kod spomen krsta brojne delegacije i zvaničnici Republike Srpske i Srbije položili su vijence i cvijeće.