latinica  ћирилица
18/09/2022 |  15:09 ⇒ 20:05 | Autor: SRNA

Cvijanović: Vidljivi zajednički rezultati republičkog i lokalnog nivoa (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je opština Vukosavlje jedna od onih u kojoj su vidljivi zajednički rezultati rada republičkih institucija i lokalnog nivoa, te napomenula da će institucije i dalje biti na usluzi ovoj lokalnoj zajednici.
Cvijanović razgovarala sa rukovodstvom opštine Vukosavlje - Foto: RTRS
Cvijanović razgovarala sa rukovodstvom opštine VukosavljeFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da je ponosna i počastvovana što je dobila visoko priznanje u Vukosavlju.

- Ovo je drugi put da Povelja opštine Vukosavlje uopšte bude dodijeljena nekome. I to je plod našeg zajedničkog rada. Oni su prepoznali moj angažman, i ranije kao predsjednika Vlade, a i kao predsjednika Republike i ovako mi zahvalili. Јa ću svoju zahvalnost izraziti time što ćemo sigurno biti pouzdani partneri i u narednom periodu - rekla je Cvijanović.

Predsjednik Srpske napomenula da je prioritet u narednom periodu napraviti dodatne sadržaje koji će ljude držati u Vukosavlju, a što podrazumijeva škole, vrtić, te stvari potrebne za kulturne i sportske aktivnosti.

- Јedan od prioriteta biće i izgradnja poslovne zone. Blizina auto-puta i sve što on nosi u ponudu stavlja brojne kapacitete i mi želimo da sa lokalnim vlastima pripremimo te kapacitete, kako bi se tu našla prava poslovna zona - rekla je Cvijanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ona je istakla da će zajednički rad biti nastavljen.

- Ponosna sam što smo danas u Vukosavlju, gdje više nema problema sa asfaltiranjem puteva. Kada je riječ o vodosnabdijevanju, došli smo do zadnje faze, projekat premašuje 1,3 miliona KM, potrebno je još obezbijediti 400 do 500 hiljada KM, a na šta se računalo iz evropskih sredstava - rekla je Cvijanović u Vukosavlju.

Ako to ne bude bilo moguće i ako ne bude donesena odluka o evrpskim sredstvima u narednih nekoliko sedmica, Cvijanović kaže da postoji i druga opcija.

- Mi smo našli modalitete kako ćemo riješiti taj gorući problem. Vukosavlje je opština koja dobro funkcioniše, ima stabilan budžet, nije ni dva odsto zadužena, te je i sama kapacitirana da rješava određene probleme. Međutim, briga republičkih institucija je bila evidentna - rekla je Cvijanović.

Ona je napomenula da, kad bude završen ovaj dio u vezi vodosnabdijevanjem, ostaje dio koji se tiče uređenja sportske dvorane u Vukosavlju, odnosno fiskulturne sale, kao i neki drugi projekti.

- Raduje me da je ovo uspješna multietnička zajednica. Vlada Republike Srpske voli kada su opštine stabilne i znaju da delegiraju i kandiduju svoje projekte. Bićemo na usluzi svim našim ljudima koji žive u Vukosavlju - rekla je Cvijanović.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da su predsjednica Cvijanović i Vlada Srpske dali ogroman doprinos razvoju i napretku opštine Vukosavlje.

Rakić je rekao da je predsjednici Srpske uručio Povelju opštine Vukosavlje u znak zahvalnosti za svu podršku i pomoć koju je pružala ovoj lokalnoj zajednici kako bi ona danas postala ono što jeste.

- Velika zahvalnost predsjednici Republike Srpske koja je nesebičnom podrškom Vukosavlju pokazala šta znači biti predsjednica svih građana - rekao je Rakić.

On je podsjetio da je opština Vukosavlje tokom svog postojanja dodijelila samo dvije povelje, od kojih jednu danas predsjednici Srpske.