latinica  ћирилица
19/09/2022 |  09:47 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Veterani i borci ogorčeni predizbornim spotom Trivićeve; Sa grobovima srpskih junaka se ne smije manipulisati (VIDEO)

Udruženje veterana Garda Panteri, čije je saopštenje podržalo sedam udruženja veterana, najoštrije je osudilo i nazvalo sramnim čin kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelene Trivić da svoj predizborni spot snimi na vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu.
Garda Panteri - Foto: RTRS
Garda PanteriFoto: RTRS

- Smatramo da je Trivićeva teško zloupotrijebila grobove junaka za ličnu promociju i mi borci i porodice poginulih zgroženi smo ovim njenim činom - navodi se u saopštenju.

Veterani su poručili da niko, pa ni Trivićeva, nema pravo da zloupotrebljava grobove srpskih borca na koje se, kako su istakli, dolazi sa poštovanjem, a ne da bi se ubirali politički poeni.

- Јadni su oni ljudi koji su spremni gaziti preko grobova mrtvih junaka da bi dostigli svoje političke ciljeve - ocjenjuje se u saopštenju.

Iz ovog udruženja traže od Trivićeve da se javno izvini i ukloni sa društvenih mreža ovaj, kako se navodi, sraman predizborni spot.

Saopštenje su podržali udruženja veterana Beli Vukovi Pale, Milan Јolović Legenda Sokolac, Garda Šekovići, Vukovi sa Drine Zvornik, Garda Panteri Bijeljina, Tobutski sokolovi Lopare, Orlovi Grmeča Banjaluka, kao ratni komandant Posebnih jedinica policije Republike Srpske Savo Cvijetinović.