latinica  ћирилица
19/09/2022 |  10:03 | Autor: SRNA

Trivić: Više se baviti reformom javne uprave, zdravstva

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trvić ocijenio je da je saradnja poslodavaca i Vlade tokom protekle četiri godine bila više nego dobra i da je sutrašnja konferencija o izazovima i budućnostima poslovanja prilika da se sumiraju ti rezultati i vidi šta su prioriteti nove vlade.
Saša Trivić - Foto: RTRS
Saša TrivićFoto: RTRS

Trivić je danas rekao Srni da je došlo vrijeme u kojem se više treba baviti organizacijom društva, reformom javne uprave, zdravstva i svega što građani i radnici najviše očekuju kako bi se stvorili uslovi za smanjenje odlaska radne snage i njen eventualni povratak u Srpsku.

- U okviru razgovora o novom Memorandumu o zajedničkim politikama između Unije poslodavaca i Vlade Republike Srpske nema posebnih zahtjeva poslodavaca koji se tiču direktno njih, više su to problemi čitavog društva, što je pokazatelj da se dobrim radom smanjio najveći broj problema koji se tiču samih poslodavaca - rekao je Trivić.

Povodom sutrašnje poslovne konferencije pod nazivom "Izazovi i budućnost poslovanja", koju Unija organizuje u okviru aktivnosti u vezi sa izradom programa ekonomskih reformi Srpske za period 2023-2025. godine, Trivić je pojasnio da će to biti sumiranje četvorogodišnjeg rada i saradnje Vlade i poslodavaca, da se vidi šta je od dogovorenog ostvareno i šta su prioriteti za novu Vladu.

Trivić je ukazao da je evidentno da je međusobna saradnja bila više nego dobra i da je Vlada u prethodnom periodu značajno smanjila poreska opterećenja i parafiskalne namete, čime je stvoren povoljan poslovni ambijent.

- To je dalo dobre rezultate i za Vladu i za poslodavce, jer imamo trenutno povećanje dobiti poslodavaca i značajan rast budžetskih prihoda. Dokazano je da međusobna saradnja donosi dobre rzultate za obje strane - naglasio je Trivić.

Cilj ove konferencije je da se dijalogom poslovne zajednice, predstavnika Vlade Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznaju ključni ekonomski i socijalni izazovi, kao i pravci djelovanja u stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice.

U okviru konferencije biće potpisan i Memorandum o zajedničkim politikama između Unije poslodavaca i Vlade Republike Srpske.