latinica  ћирилица
19/09/2022 |  11:24 ⇒ 11:28 | Autor: SRNA

Ćorić: Veliki prostor za saradnju sa Ruskom Federacijom

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je danas da postoji veliki prostor za saradnju sa Ruskom Federacijom.
Pero Ćorić - Foto: RTRS
Pero ĆorićFoto: RTRS

- S obzirom na to da Srpska sa Rusijom ima samo jedan odsto od svoje ukupne spoljnotrgovinske razmjene, znači da su prostori za međusobnu saradnju veoma veliki i ima dosta privrednih tema o kojima se može razgovarati - rekao je Ćorić za Srnu povodom predstojeće posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Rusiji i razgovora sa njenim predsjednikom Vladimirom Putinom.

On je u ovom trenutku ukazao na važnost da se za stanovništvo koje se grije na gas, prije svega za privredni subjekti, kao što je zvornička "Alumina", dobiju garancije za kontinuiranu isporuku gasa iz Rusije i da cijene budu u skladu sa potencijalima i stanovništva i privrede.

Ćorić je podsjetio da je Srpska sa Rusijom ranije imala određenu saradnju kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi, kao i naftna industrija koja nije izdefinisana do kraja.

- Mislim da ima dosta privrednih tema o kojima se može razgovarati. Poželjna je svaka aktivnost koja će dovesti do privredne saradnje sa bilo kom državom, pogotovo tako velikom - dodao je Ćorić.

On je istakao da svaki susret i razgovor koji vodi u pravcu privredne saradnje sa bilo kom državom treba podržati.

Dodik bi sutra trebalo da se u Moskvi sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.